Відеозустріч з дітьми зі Слов’янська

     17 лютого у приміщенні центральної міської бібліотеки ім. Т.Шевченка відбулася відеоконференція на тему “Рідна мова на рідній землі”, приурочена Дню рідної мови. Учні 3(7)-В класу спілкувалися зі своїми ровесниками із ЗОШ №12 міста Слов’янська Донецької області. Разом із семикласниками на заході були присутні їхні наставники: класний керівник Василишин Тамара Богданівна, вчитель української мови Оленюк Галина Іванівна, вчитель музики Ковальчук Лілія Богданівна, бібліотекар Довжанська Галина Іванівна, педагог-організатор Анікіна Наталія Іванівна. 

     Розпочала захід працівник бібліотеки пані Ірина Смоляк, а далі ініціативу перейняли діти. Гімназисти розповідали про традиції свого навчального закладу (згадали і про День спонтанного прояву добра, який сьогодні відзначили у гімназії), цікавилися станом вивчення української мови у Слов’янську, запитували про те, як живуть і чим цікавляться їхні ровесники зі Сходу. А учні ЗОШ №12 українською мовою читали вірші місцевих поетів про долю України. 

     Калуські діти та педагоги мали змогу почути не лише слов’янських учнів, а й учителів. Вони розповіли, що готують великий проект під назвою “Сплетімо вінок дружби”, метою якого є налагодження комунікації між однолітками з усієї України. Всі зійшлися на думці про те, що ми – діти єдиної України, любимо свою землю та рідну українську мову. 

     А ще школярі влаштували пісенний батл: виконували українські пісні та щедро аплодували одні одним. Наприкінці відеоконференції пані Ірина продемонструвала подарунки, які калушани надішлють у Слов’янськ. Це книга Д.Бахматюка “Історія Калуської гімназії: друге десятиліття”, фотоальбом В.Пилип’юка «Калуш» та блокноти. Зі Слов’янська теж отримаємо книгу про їхнє місто. 

     Учасники відеозустрічі довго не могли розпрощатися. Всі отримали багато позитивних емоцій і вирішили надалі продовжувати добру традицію спілкування. Відтак обмінялись адресами та номерами телефонів. 

     Гімназисти вдячні працівникам центральної бібліотеки за організацію цього незабутнього заходу. 


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *