Гімназія серед пілотних закладів освіти для впровадження демократичних перетворень

     Представники дирекції гімназії та керівники інтегрованих методичних учительських об’єднань взяли участь у роботі семінару-тренінгу з теми “Школа на шляху демократичних перетворень”, який на базі СЗОШ І-ІІІ ст. N 2 з поглибленим вивченням іноземної мови провели майстер-тренери швейцарсько-українського проекту “DOCCU — Розвиток громадянських компетентностей в Україні” Ольга Омелянівна Нижник та Світлана Іванівна Клімковська.

     До навчання щодо демократичних перетворень в освіті приєдналася адміністрація й учителі НВК “Школа І-ІІІ ст.-ліцей” N 10. Педагогічні колективи гімназії та зазначених шкіл міста Калуша не тільки прагнуть демократичних змін, але й почали реальні демократичні процеси, тому стали пілотними з упровадження проекту. 
 
     Через науково-методичне інформування та консультування, методичне моделювання та тренінгові вправи на занятті з’ясовували питання академічної свободи, відповідальності й академічної доброчесності в контексті Закону “Про освіту”, долали стереотипи, напрацьовували моделі демократичної школи з точки зору учнів, учителів, батьків, громади в умовах освітніх змін. В ході тренінгу розглядалися й перешкоди, які заважають розвитку демократичних процесів у школі.

     Учасники заходу щиро вдячні його організаторам за час, проведений цікаво, пізнавально і продуктивно, а головне — з користю на майбутнє.


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *