Відбулася конференція колективу ліцею, на якій заслухали звіт директора закладу

06.06.2024 відбулася конференція колективу ліцею, участь у якій взяли представники педагогічної спільноти, батьківської громадськості, органів учнівського самоврядування.

Директор Табачук О.Т. відзвітувала про діяльність ліцею та свою роботу як керівника закладу в 2023-2024 навчальному році.

Звіт директора ліцею Оксани Табачук про роботу впродовж 2023-2024 навчального року

Заступник директора з навчально-виховної роботи Іляш Л.І. повідомила, що, відповідно до наказу №53 від 19.03.2024 «Про проведення комплексного самооцінювання якості освітньої діяльності та управлінських процесів», з метою розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладі, постійного підвищення якості освітньої діяльності, використання системного підходу до здійснення моніторингу на всіх етапах освітнього процесу протягом квітня-червня було проведено вивчення та самооцінювання освітнього середовища закладу, системи оцінювання здобувачів освіти, педагогічної діяльності та управлінських процесів за допомогою інструментів інформаційної (автоматизованої) системи зовнішнього оцінювання і самооцінювання освітніх та управлінських процесів у закладах освіти «EvaluEd». Члени робочої групи протягом квітня-червня вивчали документацію ліцею, проводили спостереження за освітнім середовищем та навчальними заняттями, заповнювали відповідні формуляри в інформаційній системі. У травні-червні було проведено онлайн-опитування всіх учасників освітнього процесу, відвідано 86 навчальних занять у 5-11 класах.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Дороніна О.Р. проінформувала присутніх, що водночас із проведенням процедури комплексного самооцінювання якості освітньої діяльності та управлінських процесів ліцейна спільнота на засіданнях педагогічної ради, ради ліцею, ради учнівського самоврядування, зборах батьківського комітету, зборах профспілкового комітету первинної профспілкової організації підбила підсумки навчального року та накреслила плани щодо подальшої діяльності закладу, розробляючи проєкт стратегії розвитку ліцею на 2024-2027 роки. Було визначено актуальні цінності, місію та візію ліцею, нові вектори його поступу. Педагоги, готуючись до нового періоду в діяльності ліцею, об’єднались над плануванням 5 стратегічних напрямків розвитку закладу.

Представники адміністрації обговорили з батьками майбутніх 5-класників та 10-класників організаційні аспекти формування нових ліцейних класів.

Для довідки

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України «Про повну загальну середню освіту», п. 3.29 Статуту закладу,  Правил конкурсного відбору, прийому та зарахування учнів, із метою формування на 2024-2025 навчальний рік двох 5 класів (згідно із Плановою мережею ЗЗСО Калуської МТГ на 2024-2025 навчальний рік) 04.06.2024 у Калуському ліцеї ім. Дмитра Бахматюка проведено конкурсні випробування з української мови та математики для 75 учнів, які закінчили початкову школу. Результати конкурсного відбору було оголошено 05.06.2024. Поза конкурсом на підставі поданих документів до закладу буде зараховано 21 особу, за результатами конкурсу — 39 (ще 3 учнів включено до резерву). Класними керівниками 5 класів буде призначено: Жураківську О.О. (5-А), Малиновську О.М. (5-Б).

За рішенням педагогічної ради (протокол №15 від 30.05.2024) на наступний рік навчання переведено 83 учні 9 класів; із них, відповідно до заяв батьків, 10 учнів випущено із закладу (видано документи про освіту) у зв’язку із вступом до ВНЗ, переведенням до інших ЗЗСО Калуської МТГ та виїздом за кордон; 3 учнів зараховано на навчання до ліцею в порядку переведення з інших ЗЗСО Калуської МТГ. Із 76 учнів майбутніх 10 класів (на базі відповідних 9 класів поточного навчального року) на 2024-2025 н.р. буде сформовано 3 класи з відповідними профілями навчання: 10-А (профіль іноземної філології) – 27 учнів, класний керівник Гумінілович Т.С.; 10-Б (профіль математичний) – 28 учнів, класний керівник Зборовська Л.М.; 10-В (профіль української філології) – 21 учень, класний керівник Забавська О.І.


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *