Зустріч з Wayne R. Waggoner – переповнений зал і спілкування англійською

     Сьогодні старшокласники та педагоги Калуської гімназії ім. Дмитра Бахматюка спілкувались із представником Корпусу Миру Wayne R. Waggoner, 
мешканцем міста Літтл Рок (штат Арканзас, США) – надзвичайно цікавою, багатогранною особистістю, людиною, яка свого часу (15 років тому) сприяла розвитку економічних зв’язків між Літтл Рок та Калушем, зокрема заснуванню компанії із розробки програмного забезпечення. 

     Зал був переповнений, оскільки бажаючих потрапити після навчальних занять на анонсовану зустріч було чимало. Змістовна та емоційна бесіда між гімназистами і закордонним гостем велась виключно англійською мовою. Як розповідь Вейна, так і запитання учнів стосувались різних аспектів його професійної діяльності, а також були пов’язані з численними мандрівками. 

     Нагадаємо, що за освітою Вейн – перекладач. Має диплом магістра з французької філології, вивчав політологію у Франції. Здійснює перекладацьку діяльність для Корпусу Миру, Держдепартаменту США та ФБР. Працює і як бізнес-консультант, має досвід роботи в міській раді у відділі економічного розвитку міста Літтл Рок. В рамках перекладацьої діяльності для ФБР та Корпусу Миру відвідав багато країн Африки, зокрема Нігер, Малі, Бенін, Джібуті, Того, Алжир. Брав участь у розслідуванні численних злочинів, перекладав презентації для навчальних програм ФБР. Любить подорожувати, спостерігати за тим, як живуть люди в різних куточках світу. 

     На завершення яскравої зустрічі, яка надовго запам’ятається всім її учасникам, гімназисти вручили Вейнові символічний подарунок – атрибутику ГІК-академії “Victoria”, прийнявши його в почесні члени клубу. Домовились надалі продовжувати спілкування за допомогою Фейсбуку (виявляється, Вейн давно підписаний на гімназійну сторінку). 


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *