Зустріч із головою ВО “Прикарпатбат Чорнобиль” Ярославом Олійником

     Сьогодні гімназисти мали можливість поспілкуватися з людиною, життя якої є прикладом для кожного з нас. Ярослав Олійник – ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС, голова ГО «Прикарпатбат Чорнобиль», співголова Всеукраїнської координаційної ради чорнобильських організацій – розповідав учням про події тридцятирічної давності, учасником яких йому довелось стати. 

     Жахлива правда про уражене серце України, яка звучала із уст героя, підкріплювалась документальними фільмами та фотоматеріалами. 

     Усвідомлюючи глобальний людський та екологічний вимір трагічних подій 1986 року, учні задавали гостеві багато питань, які стосувались не тільки його спогадів, а й бачення гуманістичного та екологічного векторів розвитку українського суспільства. 

     Справді, говорити про Чорнобиль і сьогодні непросто. Надто глибоку й болісну рану залишив він на тілі нашої землі, в наших серцях. Проте говорити потрібно. Говорити, щоб не лише усвідомити й засвоїти уроки тієї апокаліптичної катастрофи, навічно закарбувавши її в пам’яті народу, а й виправити те, що ще можна виправити. А також застерегти всі наступні покоління людей на Землі: за байдужість, жорстокість, захланність у поводженні з природою невідворотно приходить розплата. 

     Тож колектив гімназії дякує управлінню освіти Калуської міської ради за організацію незабутньої зустрічі. 


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *