Випускник гімназії 2020 року Юрій Стасюк став лауреатом премії ім. Дмитра Бахматюка

     28 травня під головуванням заступника міського голови Любові Максимович відбулося засідання комісії з присудження премії імені Дмитра Бахматюка. За рішенням комісії лауреатом найпрестижнішої премії в галузі освіти міста став цьогорічний випускник гімназії Юрій Стасюк.

     Учень упродовж трьох останніх навчальних років здобув цілий ряд перемог у XXIV Міжнародній олімпіаді з астрономії (Румунія, П’ятра Нямц, 19-27.10.2019), у заключних етапах Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секції астрономії та астрофізики, у Всеукраїнській студентській олімпіаді з астрономії та астрофізики; 8 перемог у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії (І місце), математики, інформатики (ІІ місце), фізики (ІІ місце, ІІІ місце), у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України з польської мови. У 2019 році нагороджений міською премією «Учень року».

     Юрій є учасником Естонської Національної Олімпіади з Астрономії. Також працює у проекті mavka.org. – створює контент для підготовки до ЗНО з фізики, який у майбутньому допоможе тисячам українських учнів. Займається технічною частиною yizh.com.ua-стартапу, який спрямований на подолання проблеми харчування в Україні. Із двома своїми друзями розробляє проект, що стосується сортування сміття у школах Івано-Франківської області. А ще є учасником програми Global Youth Entrepreneurs, де навчається основам підприємництва.

 


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *