Вітаємо ІФРЦОЯО з 10-річним ювілеєм! Хай живе ЗНО!

     Сьогодні свій перший ювілей – 10 років із дня заснування відзначає Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти (ІФРЦОЯО). Тож велика гімназійна родина щиро вітає зі святом працівників Центру на чолі з його незмінним директором Богданом Томенчуком, а також висловлює глибоку вдячність за професійний підхід до надважливої справи у сучасному державотворенні, відповідальність, чесність, прозорість і об’єктивність в організації та проведенні ЗНО. 

     Історія становлення й розвитку Калуської гімназії ім. Дмитра Бахматюка тісно пов’язана з історією зовнішнього незалежного оцінювання, адже з першого року проведення ЗНО наші учні є найактивнішими його учасниками. З 2008 року, коли ЗНО стало обов’язковим для всіх випускників, які вступають до вузів України, з’явилася можливість порівняти результати Калуської гімназії з результатами всіх інших шкіл держави. Дослідження першого директора закладу Дмитра Бахматюка, які щорічно (протягом 2008-2014 років) публікувалися в офіційному органі Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) – журналі «Вісник ТІМО: тестування і моніторинг в освіті», засвідчили, що Калуська гімназія є лідером української шкільної освіти. 

     Так, за результатами ЗНО серед усіх загальноосвітніх навчальних закладів України Калуська гімназія посідала: 

у 2008 році – ІІІ місце;

у 2009 році – І місце;

у 2010 році – ІІ місце;

у 2011 році – V місце;

у 2012 році – V місце;

у 2013 році – І місце;

у 2014 році – ХІ місце.

     Наш заклад також потрапляв у рейтинги найрезультативніших за ЗНО шкіл України, що тричі укладалися журналом «Фокус» (https://focus.ua/ratings/327408/): 

у 2011 році – VI місце;

у 2014 році – IV місце;

у 2015 році – IV місце.

     Калуська гімназія значиться серед лідерів і у першому офіційному рейтингу УЦОЯО, що був сформований за результатами ЗНО-2015 з української мови і літератури, посівши високе IV місце серед усіх ЗНЗ України (http://osvita.ua/school/rating/47382/). 

     Богдан Томенчук сьогодні висловлюється символічно: «У нашому фойє, перед Прапором України і Хоругвою Честі, – вимощена шахова дошка, на котрій білі починають і виграють, бо їхній Король допомагає своєму Пішакові стати Ферзем. То фактично модель ЗНО: котра еліта допомагає своїм «низам» вибитися в люди, та еліта і святкує остаточну перемогу. Ми запропонували спільноті шахи і перемогу. До нас же прийшли грати «в Чапаєва» чи в кеглі… Прикро і гірко. Але не страшно. Навіть почесно… Бо стоїмо і стояли за честь, за правду, за дітей…» 

    Хочеться усім нам побажати оптимізму. І, звичайно, успіхів. Творімо майбутнє України разом! 


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *