У гімназії відкрилася «ШКОЛА КЛІМАТИЧНИХ ПОСЛАНЦІВ / SCHOOL CLIMATE ENVOYS»

    З 09 по 11 березня в Калуській гімназії ім. Дмитра Бахматюка працювала «Школа кліматичних посланців» ГО «СвітОсвіт» проекту «SPARE Energy-hub».

Віталій Півторак, гімназійний тренер Програми, керівник гуртка «Пізнай свій рідний край»:

     Як добре, що є ТІ, ХТО НАДИХАЄ й НАДИХАЄТЬСЯ в сьогочассі для МАЙБУТНЬОГО! Освіта – це БЕЗПЕРЕРВНИЙ ПРОЦЕС САМОВДОСКОНАЛЕННЯ. Він НЕЗМІННИЙ для тих, хто живе сьогодні думкою про УСПІШНЕ ЗАВТРА… Для цього ПОТРІБНІ КАРДИНАЛЬНІ ЗМІНИ В СВІДОМОСТІ українців. І ГО СвітОсвіт#climatemagic#кліматичнамагія разом із нами й закордонними та вітчизняними партнерами РОБИМО ЦЕ УЖЕ СЬОГОДНІ! 

     Що таке «Школа кліматичних посланців»? Це 3-денний тренінг, який проводить команда «СвітОсвіт». Під час тренінгу учнів інформують про проблему зміни клімату. Гімназисти навчаються основ планування та реалізації проектів, розвають свої лідерські якості. 

     Хто брав участь? Сформована команда гімназистів (до 25 осіб) 7-10 класів, яка в подальшому реалізовуватиме кліматичні проекти. 

     Очікувані результати. До кінця квітня утворені команди втілюватимуть у нашому закладі по одній кампанії, яка буде присвячена протидії зміні клімату та заснована на таких принципах: рівний рівному, включеність та екологічність. Наша команда звітуватиме ГО «СвітОсвіт» про хід та результати кампанії за допомогою фото- та відеоматеріалів. У якості нагороди гімназія отримає набір матеріалів: плакати, інформаційні буклети від партнерів та книжки для різних вікових груп на тему екології і лідерства, за допомогою яких зможе оформити Кліматичний інформаційних куток, де учні, вчителі та батьки інформуватимуться про проблему зміни клімату і шляхи її подолання. 

 

Тренери ГО «Світ освіт» про тренінгову програму «Міністерство кліматичної магії» в гімназійній «Школі кліматичних посланців»:

     ПІЗНАЄМО СВІТ зі СВІТОСВІТ!

     Люди кажуть, що перший млинець – гливкий. А ми можемо точно сказати, що це не про Калуш, адже перший тренінг «Міністерство кліматичної магії» пройшов саме там! 25 натхненних кліматичних магів і чаклунок та їх невтомний лідер Vitaliy Pivtorak перевершили всі очікування! Море креативних ідей міських і шкільних кліматичних проектів та серйозно обгрунтовані висновки про необхідність тренінгового формату в школах, все це вразило нас до глибини душі та надало крила для подальшої роботи. Особлива подяка пану Віталію за те, що завдяки таким вчителям у школярів є можливість отримувати сучасні навички та знання з теми зміни клімату та проектного менеджменту, а також мати можливість змінювати громади своїх міст на краще і рухати Україну вперед!

     Дякуємо також директору Калуська гімназія ім. Дмитра Бахматюка Оксана Табачук (Oxana Tabachuk) та усьому колективу за те, що створили умови та допомогли втілитись магії в життя, за те, що дбаєте про майбутнє учнів і планети.

     І прибуде з нами сила!


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *