Сумні роковини: уже сім років живемо спогадами та настановами

ДМИТРО БАХМАТЮК

«Ні для кого у світі не є секретом, що одним із найрозумніших способів досягнення благополуччя і стабільності в державі є підвищення освітнього рівня громадян. Це твердження стає постулатом XXI століття! Часи, коли якась країна багатіла завдяки своїм природним ресурсам, минули. Зараз багатими стають ті країни, які мають високоякісну освіту».

«Мені не раз говорили: у вас, як ніде, розумні діти й мудрі вчителі… Упевнений, що у всіх містах, містечках, селах на певну кількість населення припадає приблизно однакова кількість здібних дітей і високопрофесійних учителів. В іншому справа – у підході. У нашій гімназії діє принцип – максимум доброти до дітей при максимумі жорсткості у вимогах до їхніх знань. Завжди піднімаємо планку вище, бо якщо рівняєш на середнє, то середнє і виходить…»

«У Калуській гімназії створено такі умови, що кожен учень може знайти свого вчителя, а кожен учитель – свого учня. Наявність цього тандему й дає результати. Шкода, що досвід таких закладів, як наш, ще достатньо не вивчений, а він міг би добре прислужитися справі реформування шкільної освіти».

Сьогодні сумні роковини: уже сім років, як живемо спогадами про Дмитра Михайловича та його настановами…

 


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *