Що приніс нам рік 2015 і що очікуємо від 2016

Настав час для підведення підсумків року, що минає, і оприлюднення планів на майбутнє. 

Ювілейний 2015 рік, попри його загальну складність, для гімназійної родини виявився цікавим, колоритним, насиченим різноманітними знаковими подіями. 

Насамперед – це присвоєння Калуській гімназії імені її ідейного засновника та першого директора Дмитра Бахматюка відповідним рішенням міської ради від 17 вересня. 

Це високе 4 місце нашого закладу в офіційному рейтингу УЦОЯО за результатами ЗНО-2015. 

Це доволі результативна участь наших гімназистів в предметних олімпіадах та конкурсах на міському етапі в цьому навчальному році. 

Упродовж 2015 року в закладі за бюджетні кошти було проведено об’ємні капітальні й поточні ремонтні роботи, придбано нові меблі для класних кімнат та учительської. 

Навчальні кабінети оснащено новою комп’ютерною технікою (за міською бюджетною програмою придбано 10 ноутбуків і 6 мультимедійних проекторів, 1 ноутбук подаровано нам нашим випускником Павлом Котиком). 

Наші шефи-меценати ТОВ «Карпатнафтохім» забезпечили гімназії широкий доступ до Інтернету (як кабельного, так і безпровідного) і встановили сучасну систему зовнішнього відеоспостереження. 

Ми запровадили новий цікавий візуальний стиль, який сьогодні вдосконалюється та розвивається, створили нові офіційні веб-ресурси, зокрема сучасний сайт Калуської гімназії ім. Дмитра Бахматюка з широкими можливостями для інтерактивної взаємодії. 

Попри проведення яскравих традиційних масових заходів (День здоров’я, Свято гімназії та інших), на рахунку гімназистів цьогоріч – відкриття Галереї Пам’яті, приуроченої подіям, які змінили хід новітньої української історії, загальноміський вечір-реквієм «Боже, Україну збережи!», а також урочисте відзначення 25-річного ювілею гімназії в ПК «Юність». 

Відрадно, що 2015 рік завершується для гімназійної родини у злагоді, взаємній творчій і продуктивній співпраці всіх учасників навчально-виховного процесу. 

Що ж очікуємо від року 2016? Передовсім миру, здоров’я й затишку в родинах, матеріального благополуччя, душевного комфорту, творчої наснаги. Сподіваємося вкотре примножувати успіхи й досягненнями наших вихованців і колег.

Якщо говорити про найближчі плани, то практично готові до друку і незабаром вийдуть у світ (одна за кошти місцевого бюджету, друга – за кошти благодійників, які вже зголосились) дві дуже вартісні для нас книги – літопис «Історія гімназії: друге десятиріччя» авторства Дмитра Бахматюка та публіцистична праця «Історія гімназії», написана учителем історії Ярославом Дмитровичем Бахматюком.

4 лютого 2016 року, в річницю смерті Дмитра Михайловича, ми запланували відкриття меморіальної стели на фасаді гімназійного приміщення. Над створенням скульптурного зображення благодійно працює відомий калуський митець Ігор Семак. Підприємець Галина Підкамінна також благодійно долучилась до цього проекту, надавши для композиції опрацьовані гранітні плити.

Навесні на території гімназії буде облаштовано місце для паркування велосипедів. Це стане своєрідним подарунком гімназистам від заводу «Будмаш» (спеціалісти вже приступили до виготовлення відповідних металоконструкцій).

Щодо ремонтних робіт та поповнення матеріально-технічної бази, то на 2016 рік вже заплановано ремонт гімназійної огорожі, підшивка піддашшя, часткова заміна ринв. Плануємо по-новому облаштувати хореографічний зал та придбати кілька комплектів учнівських меблів.

Маємо намір наступного року розширити міжнародну співпрацю гімназії із навчальними закладами різних країн Європи – вже готується низка нових цікавих проектів.

Тож разом, спільною участю всіх, хто звик невтомно трудитись задля розвитку обдарованих дітей Калуша та Калущини, й надалі будемо підтримувати позитивний імідж нашого закладу і вести його до нових високих обріїв.

Щасливого й успішного нам усім Нового 2016 року!


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *