Презентовано книгу Д. Бахматюка «Калуська гімназія: друге десятиріччя»

     Сьогодні в приміщенні гімназії відбувся захід загальноміського масштабу – презентація книги Дмитра Бахматюка «Калуська гімназія: друге десятиріччя». Публіцистична праця першого директора закладу, яка близько п’яти років пролежала «в столі», вийшла друком за кошти міського бюджету (16 000 грн.) до річниці з дня смерті її автора. 

     Власне презентаційною була перша частина заходу, друга ж проводилась у формі «вільного мікрофона» – про Дмитра Михайловича було сказано немало добрих слів. Його титанічну працю та багатогранну особистість згадували колеги, старшокласники, випускники гімназії, зокрема: заслужений учитель України, перший заступник міського голови Галина Романко, учителі гімназії Віра Білецька, Валентина Коваленко, Ліна Стефанюк, бібліотекар Галина Довжанська, заступник директора з виховної роботи Галина Сергієнко, випускниця закладу, а сьогодні учитель Ольга Забавська, випускник, депутат Калуської міської ради Богдан Білецький, випускник Юрій Гриців та інші. 

     – Дмитро Бахматюк – людина, яка стала епохою в гімназійній родині Калуша, – підсумував Віталій Півторак, ведучий заходу. 

     Учасники презентації переглянули частину відеоматеріалу КМТ 2012 року «Знайомі незнайомці» з Дмитром Бахматюком». 

     – Видання книги – не єдина данина пам’яті світлій людині, талановитому педагогові, мудрому керівникові. Нам вдалось увіковічнити ім’я Дмитра Бахматюка у назві нашої гімназії, а також спорудити і відкрити меморіальну стелу зі скульптурним зображенням батька гімназійної родини на приміщенні закладу. Біля неї завжди живі квіти, – зазначила Оксана Табачук, директор гімназії. 

     Презентована книга сьогодні вже є у всіх бібліотеках та навчальних закладах нашого міста. Окремі її примірники подаровані людям, з ким були пов’язані процеси заснування, становлення і розвитку Калуської гімназії та про кого йдеться в авторських спогадах. 

     Гімназійна родина завдячує усім, хто спричинився до видання другої частини літопису альма-матер та до сьогоднішнього її представлення. 

 


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *