Представники гімназії взяли участь у Всеукраїнському проекті “Міст ОК”

     Адміністрація та педагогічний колектив Калуської гімназії імені Дмитра Бахматюка Калуської міської ради Івано-Франківської області висловлюють подяку організаторам триденного фестивалю успішних інноваційних освітянських практик “Будуємо мости, а не стіни заради реформ та довіри” в рамках Всеукраїнського проекту «МістОК», який відбувся 20-22 квітня 2018 року на базі навчальних закладів міста Маріуполя та сіл і селищ Мангушського району Донецької області, а саме: Тетяні Луговій, заступнику директора Маріупольської ЗОШ №15, Тетяні Лютій, учителю початкових класів цієї ж школи, Наталії Зьомі, директору Маріупольської ЗОШ №10, Валентині Волковій, директору Маріупольської ЗОШ №20, Надії Терентьєвій, завідувачу відділу освіти Мангушського району Донецької області.

     Захід, підтриманий департаментом освіти і науки Донецької облдержадміністрації, департаментом освіти Маріупольської міської ради, відділом освіти Мангушської РДА, Програмою національних обмінів, Європейським Союзом та Національним фондом підтримки демократії, ПРАТ «ММК імені Ілліча», Маріупольським торгівельним портом, ГО «Фонд розвитку Маріуполя», ГС «Зелений центр Метінвест», «Harveast Holding», «Екоіллічпродукт», приніс усім його учасникам величезний заряд позитиву від конструктивної співпраці та продуктивного спілкування.

     Західну Україну на фестивалі представляли: директор Калуської гімназії ім. Дмитра Бахматюка Оксана Табачук, учитель української словесності гімназії Віталій Півторак, директор Стрийської ЗОШ №5 Марія Валовін, учитель географії цього закладу Софія Савченко, учитель української мови і літератури Надвірнянської ЗОШ №1 Лідія Суранович.

     Освітяни як Східної, так і Західної України отримали унікальну можливість для налагодження зв’язків у сферах ненасильницької комунікації, інтегрального розвитку, управління корпоративною репутацією, популяризації реформ, набуття навичок миротворення. А найголовніше – напрацьовано ідеї для нових проектів заради розвитку вітчизняного шкільництва.

     20 квітня, в рамках фестивалю «Будуємо мости, а не стіни заради реформ і довіри”, у приміщенні Фонду розвитку Маріуполя відбулася тепла зустріч представників міської влади та громадських організацій із західноукраїнськими освітянами, які прибули з Калуша, Надвірної, Стрия, Після зустрічі та спілкування з медійниками гостям влаштували незабутню екскурсію в Маріупольський порт. У ЗОШ №10 знайомилися з умовами для реалізації інклюзивної освіти. Цього ж дня освітяни із Західної України побували в музеї історії Маріупольського металургійного комбінату, якому нещодавно виповнилося 120 років, познайомилися з цікавим проектом ревіталізації пам’ятки архітектури – старої водонапірної вежі. Вражені ставленням маріупольців до своєї історичної спадщини.

     21 квітня на базі Маріупольської ЗОШ №15 відбувся основний фестивальний захід. Його учасники із багатьох областей України презентували успішні інноваційні освітянські практики, ділилися творчими напрацюваннями, обмінювалися цікавими ідеями. Оксана Табачук провела для керівників закладів освіти заняття на тему “У пошуках скарбів НУШ: до таємниць іміджевості Калуської гімназії ім.Дмитра Бахматюка”, Віталій Півторак ділився з колегами досвідом організації проектної діяльності.

     22 квітня відвідали населені пункти Мангушського району Донецької області: селище Ялту, село Юр’ївку і грецьке поселення Урзуф, де знайомились із особливостями освітнього середовища в недільній школі храму УПЦ, у закладах освіти й культури. Зустрілись із прекрасними працьовитими людьми – фанатами своєї справи, справжніми патріотами землі української.

     Додому поверталися з твердим переконанням, що УКРАЇНА ЄДИНА, бо насправді нас нічого не розділяє, що всі українці, як на Заході, так і на Сході, прагнуть жити в МИРІ та злагоді.

     Разом ми – сила! Українській Україні – бути!

https://www.facebook.com/mariupolskoe.tv/videos/831839653680685/


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *