Педагоги гімназії обговорили Концепцію “Нова українська школа”

     Сьогодні педагоги гімназії обговорили оприлюднену Кабінетом Міністрів Концепцію «Нова українська школа». Відповідну інформаційну довідку колегам представила заступник директора з навчально-виховної роботи Василишин Тамара Богданівна. Нижче наведені її основні тези.

     Документ визначає мету, шляхи та етапи реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти на період до 2029 року. 

     Метою Концепції є забезпечення проведення докорінної та системної реформи загальної середньої освіти. 

     Автори Концепції зазначають, що реалізація документа створить умови для реформування середньої освіти з урахуванням досвіду провідних країн світу. 

     Зокрема, будуть розроблені нові стандарти змісту загальної середньої освіти, що ґрунтуватимуться на компетентнісному та особистісно-орієнтованому підході до навчання. 

     Також передбачено перехід до 12-річної середньої школи із трирічною профільною школою, що матиме академічне або професійне спрямування. 

     Планується реформувати систему управління середньою освітою, зокрема,  школа має отримати право розробляти і впроваджувати власні освітні програми. 

     Концепція “Нова українська школа” передбачає також стимулювання особистого і професійного зростання педагога, надання йому академічної свободи, матеріального стимулювання, зокрема шляхом підвищення розрядів у Єдиній тарифній сітці. 

93023055


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *