Незабутня зустріч з письменником Андрієм Бачинським

     29 березня гімназисти мали чудову нагоду поспілкуватися з цікавою та непересічною особистістю, талановитим українським письменником Андрієм Бачинським.

     Львівський літератор є уродженцем Калуша. Зустріч з ним організована нашими педагогами-словесниками Віталієм Півтораком та Валентиною Коваленко в рамках проекту “Формування єдиної системи інформаційного забезпечення навчально-виховного процесу гімназії через партнерську співпрацю з міською бібліотекою ім. Т. Шевченка”.

     Захід виявився надзвичайно цікавим: пан Андрій розповідав про себе та свою творчість, цікавився інтересами й захопленнями присутніх у залі дітей; гімназисти також охоче ділились своїми думками і задавали питання письменникові. 

     Остання книга пана Андрія, яка має назву “140 ДЕЦИБЕЛІВ ТИШІ”, стала кращою у номінації “Дитяча книга року ВВС” у 2015 році. У ній порушені проблеми, які не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей: втрата сім’ї, цінність дружби, уміння спілкуватися з людьми, які мають певні вади у здоров’ї, уміння протистояти спокусам і не втратити свого “я”, жебракування заради виживання, “брудні” служителі Феміди, алкоголізм та його руйнівний вплив на життя і свідомість людей тощо. 

     Не обійшлося без сюрпризів. Колишня гімназистка (активний учасник Євроклубу, гуртка МАН), а нинішня студентка Львівського Політехнічного університету Вікторія Грошовик надіслала відео, в якому розповіла про дружбу гімназистів з вихованцями інтернату для дітей з вадами слуху. 

     Наприкінці зустрічі прихильники творчості Андрія Бачинського отримали авторські автографи. 


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *