Ліцеїсти здобули 6 перемог у Міжнародному конкурсі “Мій рідний край”

Кілька років поспіль учні Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка беруть участь у Міжнародному конкурсі учнівської та студентської молоді «Мій рідний край». І цьогоріч маємо плеяду перемог за результатами наукових, дослідницьких, пошукових та творчих доробків.
Отож 3 перші місця, 2 другі і 1 третє.
Згідно із Протоколом №3 засідання конкурсної комісії від 31.05.2024, проведено аналіз 84 прорецензованих конкурсних робіт, які надійшли зі шкіл, вищих та середніх навчальних закладів, МАН, позашкільних установ. Роботи були надіслані з 11 областей України, а саме: з Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Черкаської, Чернігівської.
Відзначено членами конкурсної комісії велику значущість конкурсу у вихованні національно-свідомої молоді в наш час.

І місце

Бикович Анна у номінації «Етнографічне дослідження» за пошуково-дослідницьку роботу «Весільний традиційно-звичаєвий арсенал Чернігівщини й Івано-Франківщини: фольклорні паралелі». Науковий керівник: Півторак Віталій Романович.
Дзямба Олексій у номінації «Літературознавство, мовознавство та фольклор» за пошуково-дослідницьку роботу «Томашівський мікротопонімікон: культурний слід наших предків». Науковий керівник: Півторак Віталій Романович.
Паращак Софія у номінації «Поетичний голос, художньо-літературна творчість» за пошуково-дослідницьку роботу «Рефлексії про незалежність: чорне і біле, кривеньке і кольорове». Науковий керівник: Сербін Ольга Василівна.
ІІ місце
Ізнець Богдана у номінації «Видатні жінки України» за пошуково-дослідницьку роботу «Ольга Кобилянська крізь призму особистісно-творчих взаємин Миколи Євшана». Науковий керівник: Півторак Віталій Романович.
Паращак Софія у номінації «Літературознавство, мовознавство та фольклор» за пошуково-дослідницьку роботу «Авторський твір «З партитури Майдану» як символ зв’язку поколінь у літературознавчому та історичному зрізі». Науковий керівник: Сербін Ольга Василівна.

ІІІ місце

Голубовська Юлія у номінації «Літературознавство, мовознавство та фольклор» за пошуково-дослідницьку роботу «Метафора війни як свідчення незламності нації: модально-семантичні аспекти». Науковий керівник: Сербін Ольга Василівна.
Вітаємо юних пошуковців на науковій та творчій ниві і бажаємо їм та їхнім наставникам успіхів і надалі!

Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *