З Міжнародного конкурсу “Мій рідний край” – із нагородами!

     Гімназисти повернулися з 19го Міжнародного конкурсу “Мій рідний край”, що згуртував молодь із усіх куточків України (та навіть із далекої Італії) з єдиною метою: досліджувати і науково обґрунтовувати, аналізувати та порівнювати події і факти історії, повертати з небуття імена видатних особистостей, відроджувати історичну справедливість. 

     Оригінальні роботи на конкурс представили близько 200 учасників, які зі своїми науковими керівниками завітали до Львова і провели тут незабутні 3 дні. 

     15 вересня учасники заходу взяли участь у круглому столі, на якому обговорили актуальні питання, ближче познайомились та, звісно, представили свої наукові праці. Варто зазначити, що це дійство відбувалось у Малій сесійній залі Львівської міської ради (приміщення Львівської ратуші). 

     16 вересня відбулось нагородження всіх учасників конкурсу у Великій сесійній залі Львівської міської ради. Із привітальним словом перед юними науковцями виступив пан Андрій Садовий, який зазначив, що ми пишемо історію нашої держави самі,то ж повинні працювати у поті чола, щоб досягти найкращих результатів. 

     Роботи переможців опубліковані у цьогорічному збірнику-скарбниці. Загалом на конкурс подано 177 робіт із 22 областей України та Італії. Вони об’єднані в 16 номінацій. У них – погляд молоді на минуле і сьогодення України, погляд в майбутнє і почуття гордості за приналежність до української нації. 

     Гімназисти, звісно, зібрали плідний урожай своєї наукової праці, адже серед призерів декілька найвищих нагород “Перлина конкурсу” та зайняті перші місця у різних номінаціях! Зокрема Маслюк Наталія отримала І місце у номінації “Літературознавство, мовознавство та фольклор”, Татомир Софія представляла на конкурсі дві роботи та виборола II місце у номінації “Літературознавство, мовознавство та фольклор” та “Перлину конкурсу” в номінації “Герої і час”, Малиновська Тетяна заслужено отримала “Перлину конкурсу” у номінації “За оригінальність”, такою ж відзнакою було нагороджено Курник Валентину, що працювала у сфері “Проблеми національного виховання та гендерної політики”, Марта Боднарук – юний знавець творчості Великого Каменяра, виборола І місце у номінації “Франкіана”. Разом із гімназистами заслужені нагороди та подарунки отримали їх наукові керівники: Віталій Півторак, Любов Федоришин, Ольга Забавська.

     Останній день перебування у Львові приніс юним обдаруванням не менше вражень, адже вони мали змогу завітати на щорічний (уже 23) Форум видавців – справжнісіньке свято книги.

     Гімназисти висловлюють величезну подяку організаційному комітетові конкурсу, журі і мріють зустрітись на 20му Міжнародному конкурсі “Мій рідний край”! 

Валентина Курник, 7(11)-Б клас


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *