І семестр 2020-2021 навчального року в закладі розпочався дистанційно

     Дистанційне навчання в Калуському ліцеї ім. Дмитра Бахматюка розпочалося 14.09.2020 відповідно до раніше затвердженої структури 2020-2021 навчального року. З першого ж дня вдалося запровадити новий формат освіти й інтегрувати цифрові методи навчання в усі предмети.

     Напередодні в закладі проведено ряд підготовчих заходів для забезпечення якості освітнього процесу, що здійснюється за дистанційною формою:

  • адміністрацією напрацьовано зміни до Положення про дистанційне навчання, затвердженого наказом №47 від 13.03.2020, якими передбачено можливість поєднання синхронного та асинхронного режимів роботи на єдиній платформі Google Classroom; організовано консультування педагогів щодо вибору технологій дистанційного навчання;
  • упродовж трьох днів 09-11.09.2020 педагогами проведено організаційні заняття для учнів 5 класів і їхніх батьків на території закладу;
  • учителями інформатики оновлено базу даних у Google Classroom та здійснено приєднання до системи всіх без винятку учнів і педагогів;
  • класними керівниками проведено ряд онлайн консультацій з учнями й батьками щодо особливостей дистанційної освітньої діяльності в новому навчальному році;
  • інженером-електроніком проведено ревізію якості провідного та безпровідного інтернету в закладі, визначено наявні проблеми та усунено виявлені неполадки.

     У п’ятницю 11.09.2020 відбулося позапланове (відповідно до рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС) засідання педагогічної ради ліцею з питання «Про дистанційне навчання в закладі з 14 вересня 2020 року».

     За рішенням педради було внесено відповідні зміни до положення, що регламентує здійснення дистанційного навчання.

     З понеділка 14.09.2020 дистанційне навчання проводиться відповідно до затвердженого тижневого розкладу навчальних занять.

     Синхронний режим роботи забезпечується із дотриманням розкладу дзвінків (5; 6; 10; 11 класи розпочинають заняття із 08:00, завершують – 14:55); (7-9 класи розпочинають заняття із 09:00, завершують – 15:55).

     Для забезпечення асинхронного режиму роботи використовується позаурочний час (5; 6; 10; 11 класи – 15:00-18:00); (7-9 класи – 16:00-19:00).

     Уроки проводяться відповідно до календарно-тематичного планування в синхронному та асинхронному режимах; облік навчальних занять та оцінювання рівня навчальних досягнень учнів здійснюється вчителями як з використанням можливостей Google Classroom, так і у класних журналах.

     Заняття гуртків, курсів за вибором, факультативні та індивідуальні заняття, здійснюються відповідно до календарно-тематичного планування в асинхронному режимі; облік роботи ведеться педагогами у спеціальних журналах.

     Класні керівники підтримують щоденну тісну комунікацію з учнями й батьками у соціальних мережах та через застосунки до смартфонів.

     Загалом колективу ліцею вдалося адаптуватися до сучасних реалій, які спонукають до пошуку нових форм надання освіти з метою поліпшення її якості та доступу до неї, зокрема в умовах соціального дистанціювання під час пандемії.


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *