Калуських гімназистів нагородили в Києві

            У неділю 20 березня в місті Києві в Будинку звукозапису Українського радіо відбулося нагородження переможців І Всеукраїнського (ХІІ Всекримського) конкурсу «Змагаймося за нове життя!», присвяченого творчості Лесі Українки. За перемогу в номінаціях «Декламація», «Інсценізація», «Малюнок», «Твір», «Вокал», «Аудіовізуальний твір» змагалося більше тисячі дітей з різних куточків України. Серед переможців є й учні гімназії.
            У номінації «Декламація» І місце здобула гімназистка Стефінів Руслана, учениця 6(10)-А класу (керівники Віталій Півторак та Галина Машталер). 
            У номінації «Твір» ІІ місце здобула учениця 6(10)-Б класу Боднарук Марта (керівник Наталія Анікіна). 
            ІІІ місце отримали слухачі гуртка «Дивослово» учениця 2(6)-В класу Мостова Ірина та учениця 5(9)-В класу Слюзар Юлія (керівник Наталія Анікіна).
            Нагородження відбувалося у теплій атмосфері. Серед присутніх були представники міністерства культури України, працівники Ялтинського музею-садиби Лесі Українки.
            Від організаторів конкурсу переможці отримали дипломи, цінні подарунки та автобусну екскурсію Києвом. 

            ДОВІДКА 
            Конкурс учнівської та студентської творчості за підтримки Марії Фішер-Слиж “Змагаймось за нове життя!” започатковано в 2004 році. Проводиться він з метою сприяння глибшому ознайомленню молоді зі спадщиною великої української поетеси Лесі Українки, спонукання осмислення державотворчих зусиль українського народу та його перспектив, виховання почуття патріотизму, національної гідності та особистісної відповідальності за майбутнє нашої держави. 
            Ініціатор і меценат конкурсу – відома громадська діячка та меценат п. Марія Фішер-Слиж (Торонто, Канада). Доктор Марія Фішер-Слиж – лікар-педіатр, довголітній член управи Українського Лікарського Товариства Північної Америки (УЛТПА) в Чикаго, колишня голова УЛТПА в Торонто, голова приятелів Українського Історичного Товариства в Торонто, голова приятелів Академічної Гімназії в діаспорі, член Наукового товариства ім. Шевченка, член управи Канадського Товариства Приятелів України, учасник Ліги українських меценатів, фундатор відродження української духовності та культури. 


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *