Гімназійна команда КВН “Гі-Га-Гу” відвідала Будапешт і Відень

     Днями команда КВН гімназії «Гі-Га-Гу» разом із керівниками побувала у двох європейських столицях – Будапешті й Відні. Про враження від екскурсійної поїздки, яка відбулася завдяки міському голові Калуша Ігорю Матвійчуку, розповідає педагог-організатор Наталія Анікіна:

– «Життя під час подорожі – це мрія в чистому вигляді», – писала Агата Крісті. З 18 до 21травня команда КВН «Гі-Га-Гу» мала можливість одну зі своїх мрій здійснити. Ми відвідали дві столиці – Будапешт та Відень. Після подорожі діти сказали: «Наскільки ми стомлені – настільки задоволені й щасливі, сповнені вражень і натхненні, окрилені та піднесені!»

А тепер про подорож!

Столиця Угорщини варта того, щоб закохатися в неї з першого погляду. Будапешт – це старовинна Буда та елегантний Пешт, злиті у майже двомільйонний мегаполіс. Їх розділяє величний Дунай, але з’єднують ошатні мости та об’єднує вільний угорський дух і любов містян до своєї столиці. Будапешт живлять і оздоблюють прегарні парки та архітектурні «родзинки».

Будапешт захоплює та надихає, щоразу розкриваючись по-новому, вабить до себе знов і знов. Запевняємо: у такому місті не занудьгуєш. Є десятки способів досліджувати Будапешт: пішки та на автобусі, трамваї та метро, велосипеді та кораблі.

Почнімо з величного Будайського замку та Замкового району на високому пагорбі. З мереживних мурів та веж Рибальського бастіону помилуймося Пештом, надовго затримавши погляд на казковому Парламенті. Згодом вартові-леви на Ланцюговому мості люб’язно пропустять нас у Пешт, і ми поринемо у людський вир коло дизайнерських бутіків, у крихітних скверах, на терасах кав’ярень. Це серце Будапешта. Крім архітектурних пам’яток, тут знайдемо сакральні скарби різних віросповідань – у найвищій будівлі міста, соборі Святого Іштвана. Площа Героїв дозволить зазирнути у буремне минуле країни. Прогулянка на кораблику по Дунаю – це панорама, від якої перехоплює подих!

А далі – Відень! Мальовничість цієї землі просто не передати словами. Хто вже побував у Відні, знає, що Відень – це нескінченне свято і надзвичайно приємне проведення часу.

Наша оглядова екскурсія у Відні відкрила нам вражаючий своєю красою собор святого Стефана. Здавна цей собор є символом давньої історії і гордістю Відня. Невимовні готичні мотиви архітектури міста дозволять побачити справжній і унікальний стиль готики як зразок архітектурного й малярського мистецтва найвидатніших представників цього напрямку.

Під час екскурсії у Відні ми відвідали комплекс Хофбург, який був зимовою резиденцією австрійської династії Габсбургів, а також основним та улюбленим місцем знаходження імператорських підданих і самого імператора у Відні. Усі можливі модні бренди на головній вулиці бутиків Грабен, на якій розташована і Колона Чуми. Палацовий парк із встановленим пам’ятником Моцарту, і будинок, який сьогодні є музеєм, а раніше в ньому жив сам Моцарт.

Прогулянка по пішохідній вулиці Кертнерштрассе, усипальниця імператорів і чудовий музей “Альбертіна”, центр братів Сваровських та безліч інших чудових місць не залишать байдужими жодного серця…

«Для людини, яка ніколи не подорожувала, всяке нове місце, відмінне від рідного краю, має дуже заманливий вигляд. Якщо не говорити про любов, найбільше радості і втіхи приносять нам подорожі. Усе нове здається нам чомусь дуже важливим, і розум, по суті, лише відображає сприйняття наших почуттів, поступається напливу вражень. У дорозі можна забути коханого, розсіяти горе, відігнати від себе привид смерті. У простому виразі “я їду” криється цілий світ почуттів, що не знаходять виходу», − писав Теодор Драйзер.

А ми щасливі від того, що мали можливість здійснити таку неповторну і незабутню подорож!

 


Поділитися:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *